Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve O 14 Altcoin’e Dikkat! İşte Olacaklar

Kripto piyasası, Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP ve diğerleri gibi büyük kripto fiyatlarındaki artışın da gösterdiği gibi, geçen hafta olumlu bir ivme yaşadı. Bu arada ralli, bırakın kripto sektörünü, daha geniş finans piyasasındaki gelişmelerin ardından geldi. Ancak yükselişin ortasında bazı piyasa gözlemcileri olumlu momentumun bu hafta boyunca devam edip edemeyeceğini tahmin ediyor. Bu hafta kripto pazarının performansını çeşitli gelişmeler şekillendirebilir. Burada önümüzdeki günlerde ralliyi daha da alevlendirebilecek öne çıkan nedenlerden bazılarını tartışıyoruz.

Bitcoin ETF girişlerine ve enflasyon verisinin “soğumasına” dikkat

ABD Spot Bitcoin ETF’si geçen hafta yaklaşık 950 milyon dolara yaklaşan girişlerle kayda değer bir ilgi gördü. Geçtiğimiz hafta yaşanan önemli miktardaki giriş, özellikle fon akışlarının son birkaç haftadır soğumasının ardından yatırımcıların güvenini artırdı. Spot Bitcoin ETF’lerinin bu tür girişlere tanık olmaya devam etmesi halinde piyasa katılımcılarının odaklarını kripto varlık alanına daha fazla kaydıracağı ve potansiyel olarak fiyatların daha da yükseleceği göz önüne alındığında.

Bu sırada, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üere, geçen haftaya ait ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, enflasyonun Nisan ayında soğuduğunu ve piyasa güvenini artırdığını gösterdi. Şimdiye kadar kripto piyasası ve daha geniş finans sektörü, enflasyon endişeleri nedeniyle artan dalgalanmalara tanık oldu. Ancak son ABD TÜFE enflasyon verileri piyasa katılımcılarını biraz rahatlattı. Buna ek olarak Bitcoin fiyatı da ABD İşgücü piyasası verilerinin ardından yatırımcıların FED’in önümüzdeki günlerde güvercin tutumuna güvenmesiyle yükselişe geçti.

Bununla birlikte yatırımcılar, Fed’in potansiyel hamlesine ilişkin daha fazla bilgi edinmek için Fed’in Mayıs ayındaki toplantısının yaklaşan tutanaklarını yakından takip edecekler. Özellikle Fed’in son toplantısının tutanakları 22 Mayıs Çarşamba günü yayınlanacak.

Fed yetkilisinin konuşmaları ve ekonomik veriler

Kripto piyasası aynı zamanda önümüzdeki hafta yapılacak Fed konuşmalarını da yakından takip edecek. Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr ve Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson 20 Mayıs Pazartesi günü konuşacak. Bunu takiben Fed Guvernörü Christopher Waller ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Atlanta Fed Başkanı ve Bost Fed Başkanı gibi diğer yetkililerle birlikte Salı günü konuşacak. Öte yandan, mevcut ekonomik durum hakkında daha fazla bilgi sağlayacak olan Mayıs ayı Tüketici Güveni verilerinin de önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Ethereum ETF son tarihi ve Ripple davası

Ethereum, önümüzdeki hafta Spot Ethereum ETF’si için son teslim tarihinin yaklaşmasıyla son zamanlarda kayda değer bir ilgi kazandı. Her ne kadar çok sayıda analist SEC’in potansiyel bir düşüş yaşayacağına dair bahse girse de, başka herhangi bir hamle kripto pazarında güçlü bir yükselişe yol açabilir. Bu arada, SEC tarafından ABD Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’in güçlü performansını karşılaştıran piyasa gözlemcileri, Ether ETF onayının ardından da aynı senaryoyu bekliyor. Ancak Polymarket’a göre Ethereum ETF’nin 31 Mayıs’a kadar onaylanma ihtimali yazının yazıldığı an itibarıyla yalnızca %11.

Ripple’ın CFO’su Jonathan Bilich’in yakın zamanda Ripple’ın kurumsal alıcılara XRP’de sağlanan indirimlerle ilgili belgeleri mühürleme talebini destekleyen bir beyan sunmasıyla Ripple davası son günlerde yoğunlaştı. Bu hareket, hassas mali bilgilerin gizliliğini korumayı amaçlıyor. Bu arada bu gelişme, Ripple’ın SEC ile devam eden yasal savaşının bir döneminde ortaya çıktı. Bilich’in beyanı, Ripple’ın özel verileri ve stratejik kararları koruma çabalarının altını çiziyor. Tarafların ve üçüncü tarafların toplu mektup önergelerine karşı mektup brifingleri sunmaları için 20 Mayıs’a kadar yaklaşan son tarih göz önüne alındığında, bu önergenin sonucunun XRP fiyatı üzerinde etkileri olabilir.

NVIDIA ve yapay zeka coinler

Teknoloji pazarı ve kripto dünyası, NVIDIA’nın piyasa kapanışından sonra 22 Mayıs için planlanan kazançlarını sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle, küresel lider yapay zeka çip üreticisinin ilk çeyrekte güçlü bir gelir artışı bildirmesi bekleniyor ve bu da yatırımcıların iyimserliğini artırabilir. Bu arada tarihsel veriler, yapay zeka alanındaki herhangi bir büyük gelişmenin yapay zeka paralarının fiyatlarını artırma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Eğer NVIDIA güçlü bir kazanç sonucu bildirirse, bu durum AI coinlerinde bir ralliyi tetikleyebilir. En büyük AI coinleri, şimdilik şu şekilde:

Bitcoin ve altcoinler için sıradaki ne?

Kripto piyasası, SEC’in SAB 121’indeki herhangi bir gelişmeyi sabırsızlıkla bekliyor. ABD Senatosu, SEC Personel Muhasebe Bülteni No. 121’i (SAB 121) 60’a 38’lik olağanüstü bir oyla incelemeyi amaçlayan Kongre İnceleme Yasasını (CRA) kabul ederek iki partili bir dönüm noktası oldu. 16 Mayıs’ta kripto mevzuatında. ABD Başkanı Biden’ın Beyaz Saray tarafından desteklenen veto tehdidine rağmen oylama, kripto düzenlemesinde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

 Demokratların desteği ve Başkan adayı Donald Trump’ın kripto yanlısı duyguları nedeniyle potansiyel vetonun kaderi belirsizliğini koruyor. Bağlam açısından, tarihsel veriler, veto tehditlerinin her zaman eyleme geçmediğini ve nihai kararın sonucuna ilişkin spekülasyonlara yer bıraktığını gösteriyor. Bu arada yatırımcılar, kripto piyasasını etkileyebilecek makroekonomik değişimleri ve piyasa dinamiklerini yakından takip ederek önümüzdeki haftaya ihtiyatlı bir şekilde hazırlanıyor. Potansiyel gelişmeleri yakından takip ederek, bu faktörlerin önümüzdeki günlerde kripto pazarının yönünü nasıl etkileyebileceğini tahmin ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx