Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Sessiz Kalp Krizinin Belirtileri ve Önemi

Kalp, vücudumuzdaki tüm sistem ve organlara oksijen ve besin taşıyarak onları besler. Ancak sağlıksız alışkanlıklar, bu önemli organın işlevlerini bozabilir. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalp sağlığıyla ilgili problemlerin bazen sessizce ilerleyebileceğine dikkat çekiyor. Koylan’a göre, özellikle sessiz kalp krizleri toplumda yeterince bilinmemekte, ancak ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle belirtileri tanımak ve bilinçlenmek yaşamsal sonuçlar doğurabilir.

30 Dakikalık Yürüyüş Kalbi Korur!

Kalp krizi genellikle göğüs ağrısı, kol uyuşması veya nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak her kriz belirtilerle ortaya çıkmayabilir. Sessiz kalp krizinin daha yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Nevrez Koylan, bu durumun farkına varılamayabileceğine dikkat çekiyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak, kalp sağlığı için hayati önem taşıyor. Günde sadece 30 dakikalık yürüyüş bile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kriz Atladığınızı Tesadüfen Öğrenmeyin!

Sessiz kalp krizinde belirtiler o kadar belirgin olmayabilir ki kişi kriz geçirdiğinin farkında bile olmayabilir. Özellikle risk grubundaki kişilerin düzenli sağlık kontrolleri yaptırması ve belirtilere dikkat etmesi önemlidir. Prof. Dr. Nevrez Koylan’a göre, sessiz kalp krizi riski yüksek olan bireylerin dikkatli olmaları ve gerektiğinde doktora başvurmaları gerekmektedir.

Griple Karıştırılmamalıdır!

Sessiz kalp krizi belirtileri genellikle hafiftir ve grip veya yorgunluk gibi durumlarla karıştırılabilir. Belirtilerin yanı sıra risk grubundaki kişilerin özellikle dikkatli olması önemlidir. Bu nedenle belirtilerde herhangi bir şüphe olması durumunda uzman bir doktora başvurmakta fayda var. Kardiyoloji uzmanları gerekli görürse çeşitli testler yaparak durumu değerlendirebilir.

Sessiz Kalp Krizi Belirtileri

1- Geçmeyen ve nedeni açıklanamayan sırt, çene veya boyun ağrısı.

2- Sürekli hissedilen halsizlik ve derin bir bitkinlik.

3- Sebepsiz mide bulantısı, şişkinlik veya hazımsızlık.

4- Genellikle gece yaşanan ve nedensizce oluşan soğuk terleme.

5- Özellikle ayakta dururken yaşanan baş dönmesi ve baygınlık hissi.

6- Merdiven çıkmak gibi basit eylemlerde alışılmadık zorlanma.

7- Aralıklı ve hafif hissedilen küçük göğüs sıkışmaları.

Related Posts

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!