ÖSYM, hafta sonu YDS ve ALES sınavlarını düzenleyecek

ÖSYM, YDS ve ALES Sınav Tarihleri Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/İngilizce) 5 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) ise 6 Temmuz Pazar günü yapılacak.

YDS/İngilizce sınavı, 81 ildeki 87 sınav merkezinde, 205 binada ve 2 bin 689 salonda düzenlenecek. Toplamda 68 bin 666 adayın katılacağı sınavda, 10 bin 533 kişi görev alacak. Sınav, 180 dakikalık bir süre zarfında 80 çoktan seçmeli sorudan oluşacak.

Diğer yandan, ALES/2 sınavı 81 ildeki 92 sınav merkezinde, 386 binada ve 5 bin 781 salonda yapılacak. Toplamda 151 bin 165 adayın katılacağı sınavda görev alacak kişi sayısı ise 20 bin 201 olacak. Sınav, sayısal ve sözel olmak üzere 50’şer sorudan oluşacak ve adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek.

Saat 10.15’te başlayacak olan sınavlar için adayların saat 10.00’dan önce sınav binalarına girmesi gerekmektedir. Engelli adaylar için ek süre talep edenler, sınavlarda 30 dakika ilave süre kullanabilecekler. Kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanı bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri saat 10.00’a kadar hizmet verecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada, “YDS ve ALES sınavları, adayların kariyerlerini etkileyen önemli sınavlardır. Hazırlıklarımızı bu doğrultuda yaptık. Engelli adaylar ve gaziler için özel önlemler aldık. Tüm adaylara başarılar dilerim.” dedi.

Related Posts

Akademi sınavının giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz’da düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’na (MEB-AGS) giriş belgeleri erişime açıldı.

Depremde annesi ve kardeşini kaybeden Dicle, piyano yarışmasında bestesiyle birinci oldu

Depremde annesi ve kardeşini kaybeden Dicle, piyano yarışmasında bestesiyle birinci oldu

Öğretmenler arası hikâye yarışması başvuruları

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer alan kazanımlarla uyumlu, öğretim içeriklerini destekleyici nitelikte çocuk edebiyatına özgün katkılar sunacak hikâye metinlerinin üretilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Öğretmen Yazar, Çocuk Çiçek Açar” temalı öğretmenler arası hikâye yazma yarışması için başvuru kılavuzu yayımlandı.

Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? Denetimli serbestlik düzenlemesi kimlere uygulanır? Bakan Tunç’tan denetimli serbestlik açıklaması son dakika!

Yürürlüğe giren 10. Yargı Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan son dakika denetimli serbestlik açıklaması geldi. Meclis’te kabul edilerek yasalaşan, 10. Yargı Paketi ile Kurban Bayramı öncesinde 19 bin 800’ü mükerrir suçlular olmak üzere cezaevinde bakılması mümkün olmayan ağır hasta, engelli ve yaşlı toplam 27 bin mahkûma tahliye yolu açıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği tespit edilen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilenlerin konutlarında cezalarını çekebilecek. Mahkumlara tahliye kapısını açan denetimli serbestlik hakkında bilgi veren Bakan Tunç, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Peki, Denetimli serbestlik nedir, ne demek, süresi kaç yıl? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Kıyıya vuran “Lenin heykeli” Akçakoca meydanında!

Kıyıya vuran “Lenin heykeli” Akçakoca meydanında!

Okullarda serbest kıyafet kaldırılarak, üniforma yeniden zorunlu hale getiriliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere okullarda serbest kıyafetin yerine tekrar forma uygulamasının başlayacağını belirtti.