Marketler fiyatı sabitlediklerini duyurmuştu: Et zammı için harekete geçildi

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, ramazan ayı öncesinde kırmızı et sektöründeki fiyat dalgalanmalarına ilişkin uyarıda bulunarak “Gerekirse denetimlerimizi daha fazla tarafı içine alacak şekilde genişleteceğiz.” dedi.

Küle, AA muhabirine, kurumun kırmızı et sektörüne yönelik yürüttüğü çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FİYATLAR ANALİZ EDİLİYOR, GİZLİ İNCELEMELER YAPILIYOR

Kırmızı et piyasasına yönelik denetimlerinin iki boyutu olduğuna işaret eden Küle, hem kurum uzmanlarının firmalarda habersiz inceleme yaptığını hem de fiyatları sürekli takip ve analiz ettiklerini ifade etti.

Başkan Küle, tarım ve gıda sektörüne yönelik inceleme ile ceza uygulamalarının artarak süreceğini belirterek “Ramazan ayı öncesi fiyat dalgalanmaları konusunda tüm kesimleri uyarıyoruz, gerekirse denetimlerimizi daha fazla tarafı içine alacak şekilde genişleteceğiz. Vatandaşlarımızın makul fiyatla gıda tedarik etmesi önceliklerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı.

“PARA CEZALARI YÜKSEK”

Ramazan öncesinde sektörde faaliyet gösteren firmalar ve bazı birlik başkanlarınca fiyatlara ilişkin açıklamalar yapıldığını anımsatan Küle, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal medya aracılığıyla da kırmızı et fiyatları konusunda manipülatif birtakım söylemlerde bulunulduğunu gözlemliyoruz. Tüm sektör paydaşlarını yakından takip ediyoruz. Tüm tarafları arz-talep dengesi dışında birtakım davranışlar yoluyla fiyat artışına neden olacak davranışlardan uzak durmaları konusunda uyarmak istiyorum.”

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, maliyetlerle ilişkilendirilemeyen manipülatif fiyat dalgalanmaları ve buna neden olabilecek davranışların, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal şüphesi doğurduğuna dikkati çekerek “Para cezalarımız çok yüksek miktarlara ulaşabilmektedir. Bu nedenle sektördeki tüm paydaşlar, fiyatlarını kendi maliyetleri ölçüsünde başka hiçbir etkiye maruz kalmadan oluşturmalıdır.” diye konuştu.

Related Posts

Ruslar memorandum değil muhtıra vermiş

Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Yeni dünya düzeninin ilk büyük konvansiyonel savaşı bu. Bir milyondan fazla kişi öldü. Ateşkesi sağlamak, barış şartlarını oluşturmak ve bunu imza altına almak için çetin ve sabırlı bir mücadele gerekiyor. Tarafların talepleri arasında uçurum var. Bu makas konuşmadan kapanmaz. Türk diplomasisinin İstanbul’da yapmaya çalıştığı şey tam da bu: Tarafları konuşturarak barışı mümkün kılmak. Bunun için geçilmesi gereken merhaleler var. İstanbul’da 16 Mayıs ve 2 Haziran’da

Hazine haftaya 98 milyar lira borçlanarak başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı piyasaların açıldığı 10 Haziran Salı gününde 3 ihaleyle 98 milyar liralık borçlanmaya gitti.

Vatandaştan aldılar devlete ödemediler

İktidarın özelleştirdiği elektrik dağıtım işini üstlenen firmaların, devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmediği ortaya çıktı.

Tarımda kesintisiz üretim: Kurduğu serada 5 milyon fide üretiyor

Yaşadığı beldeye bölgenin en büyük serasını kuran girişimci çiftçi, ürettiği fidelerin bir bölümünü kendisi ekerken, yarısından fazlasını da başta Konya merkez olmak üzere Ereğli ve Çumra ilçelerindeki üreticilere satıyor. Serada 4 milyon adet kapya …

Çin’de deflasyon eğilimi sürüyor

Çin Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), ülkede fiyat artışlarına ilişkin Mayıs 2025 verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 3,3 geriledi. Tüketici ve …

Anne kız ipek böceği yetiştiricisi oldu: 45 günde hasat! Kilosu 3 bin lira…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde 100 hibe desteğiyle ipek böcekçiliğine başlayan anne-kız, yılda yaklaşık 100 kilo koza üretiyor. Dut yaprağı ihtiyacının artmasıyla mahallelerine yeni bir dut bahçesi kurulmasını istiyorlar.