“Et ve kemik suyu, eklem sağlığından cilt elastikiyetine kadar pek çok fayda sağlıyor”

Et ve Kemik Suyunun Sağlık İçin Önemi

Dyt. Gamze Çakaloğlu, et ve kemik suyunun birçok faydasından bahsederek, bu besinin bağışıklık sistemi için önemli bir destek sağladığını vurguladı.

Özellikle Covid-19 ve diğer viral enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmanın hayati olduğunu belirten Çakaloğlu, Bu süreçte et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerini yenileyerek enfeksiyonlara karşı direnç oluşturabileceğini ifade etti.

Et ve kemik suyunun içindeki protein, kolajen, mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verdiğini ve hastalık dönemlerinde toparlanmayı hızlandırabileceğini söyleyen Çakaloğlu, sağlık için bu besinin önemine dikkat çekti.

Kemik Suyunun Sağlık İçin Etkileri

Geleneksel ve besleyici gıdaların başında gelen et ve kemik suyunun, viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını belirten uzmanlar, bu besinin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokuları için destekleyici olduğunu ifade ediyorlar.

Özellikle kolajenin cilt elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirebildiğini ve eklem ağrılarına iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, içerdiği mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kas fonksiyonlarını iyileştirdiğini belirtiyorlar.

Et ve kemik suyunu düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı güçlendirebilir ve genel sağlık durumunuzu destekleyebilirsiniz.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Related Posts

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli