Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Polen Alerjisi Belirtileri ve Önlemler

Polen alerjisi yaz aylarında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Burun akıntısı, burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, göz kaşıntısı ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Ayrıca, çocuklarda temas sonrası ciltte kabarıklık ve kaşıntı, hatta su dolu kabarcıklar oluşabilir. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisinin belirtilerine dikkat etmenin önemli olduğunu belirtiyor.

Parkta Oynadıktan Sonra Hapşırıyorsa Dikkat!

Çocuğunuz parkta oynadıktan sonra hapşırma, burun tıkanıklığı veya göz kaşıntısı yaşıyorsa, çimen veya yabani ot polenlerine karşı hassasiyeti olabilir. Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, polen alerjisinin mevsime ve ortama bağlı olarak değişebileceğini vurguluyor. Belirtilerin netleşmesi için alerji testlerinin yapılması önemlidir.

Polen Alerjisine Karşı Önlemler

Polen alerjisi olan çocuklar için alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Hava durumu uygulamalarını takip ederek polen yoğunluğunu öğrenin.
  • Polen yoğunluğunun yüksek olduğu sabah ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmaktan kaçının.
  • Dışarıdan eve geldikten sonra kıyafetleri değiştirin ve duş aldırın.
  • Gözlük ve maske kullanımını alışkanlık haline getirin.
  • Evde camları kapalı tutun ve polen filtreli klima tercih edin.
  • Çim biçildikten sonra dışarıda uzun süre kalmayın ve pencereleri kapalı tutun.
  • Çocuğunuz cilde temas etmeden önce uzun kollu giysiler giydirmeye özen gösterin.

Kortizonlu İlaçları Kontrolsüz Kullanmayın!

Polen alerjisi olan çocuklarda belirtilerin hafifletilmesi için antihistaminik ve kortizonlu burun spreyleri kullanılabilir. Ancak, bu ilaçların gereksiz ve kontrolsüz kullanımından kaçınılmalıdır. Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, bu ilaçların uzun süreli ve yüksek dozda kullanımının olumsuz yan etkilere yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca, alerji aşısının da tedavi sürecinde etkili olabileceğini belirtiyor.

Related Posts

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Psikodiyet nedir? Psikodiyet, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Nazlı Bulut, psikodiyetin yalnızca kilo vermeye odaklanan klasik programlardan ayrıldığını ve bireyin yaşam kalitesini artırarak, sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını sağladığını belirtti. Peki Psikodiyet nedir? işte uzmanından açıklamalar.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.